vineri, 7 mai 2010

Filme foarte scurte proiectate simultan în 25 de orașe din România

Dragi prieteni,

Știți ce se întâmplă în același timp la Caracas și la Aiud, la Montevideo și la Timișoara, la Tunis și la Cluj? Este vorba de Festivalul de Foarte Scurt Metraj - Festival des Très Courts.

În 7, 8 şi 9 mai 2010, 51 de filme foarte scurte, venite din lumea întreagă vor fi proiectate cvasi-simultan în peste 25 de oraşe din România, precum şi în oraşe din alte 13 țări. Toate filmele respectă o singură regulă: nu trebuie să depăşească 3 minute. Toate genurile sunt acceptate: ficţiune, animaţie, documentar, film experimental... Un concentrat de inventivitate şi imaginaţie!

Le Festival des Tres Courts s-a născut în 1999, la Paris; ideea festivalului fiind de a promova filmul foarte scurt, sub 3 minute şi de a reuni publicul din diferite zone ale lumii în aceeaşi perioadă, în jurul unui program internaţional identic, devenind astfel un eveniment unificator şi inedit. Festivalul a sosit pentru prima oară în România în 2007. In 2008, peste 5600 de spectatori au asistat la proiecţiile din 23 de oraşe din România, plus Chişinău - capitala Republicii Moldova. Aflat În 2009 la cea de-a 3-a ediţie în ţara noastră, sub coordonarea Centrului cultural francez din Cluj, festivalul reuneşte, alături de reţeaua de centre culturale şi alianţe franceze, asociaţii de tineri, fundaţii, primării şi consilii judeţene, precum şi cineaşti şi cinefili din toate colţurile ţării.

În 2009, România s-a distins printr-o prezenţă puternică: cu 26 de localităţi este prima ţară ca număr de oraşe participante, depăşind chiar şi Franţa. Un alt motiv de mândrie pentru organizatori este faptul că selecţia internaţională a inclus pentru prima dată 2 filme foarte scurte româneşti: "Old ladies never dream", produs la Cluj şi "Immerse" (Bucureşti). Un alt film românesc a fost inclus şi în selecţia internaţională Parole de femmes ("Question mark").

Dacă vrei să știi mai multe detalii despre acest Festival intră pe www.trescourt.ro

Mult succes organizatorilor!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea aici

Persoane interesate